Healthy Active Lifestyle
Blogr.lt tinklaraštis
 
 
Hialiuronas + kolagenas
Posted on rugpjūčio 23rd, 2014 at 6:31 pm by Sandra

Vaistinėse ir kosmetikos parduotuvėse galima rasti daug įvairiausių losjonų, kremų, serumų, jauninančių ir lyginančių odą. Visi jie žada stulbinamus efektus. Visgi, aš linkusi puoselėti odą iš vidaus, todėl jau antrus metus iš eilės nuo rugsėjo mėnesio pradėsių vartoti hialiurono rūgšties kapsules, derindama jas su kolagenu.

DRB-00146-5

Trumpai aprašant hialiurono rūgšties poveikį organizmui pacituosiu vieną straipsnį:

„Tikrasis grožio pasaulio perversmas įvyko 1934-aisiais metais, kai sveikai gyvenanti japonų tauta atrado natūralų amžinos jaunystės ingredientą – hialurono rūgštį, kuri šiuo metu plačiai naudojama tiek farmacijoje, tiek kosmetikos pramonėje. Atradimas įvyko tekančios saulės šalyje stebint vieno iš kaimelio gyventojo maisto racioną. Atidžiai ištyrus jaunatviško gyventojo mitybą buvo pastebėta, jog jaunatviški išlieka žmonės, naudojantys produktus, kuriuose gausu hialurono rūgšties.

Hialurono rūgštis – tai natūrali žmogaus organizme aptinkama medžiaga. Šios rūgšties gausu žmogaus organizme esančiame sąnarių skystyje, odoje, kraujagyslių sienelėje ir kituose organuose. Pastebėta, jog šios medžiagos žmogaus organizme pradeda reguliariai mažėti sulaukus dvidešimties, todėl oda praranda elastingumą, joje ima rastis smulkių raukšlelių.

Pirmoji hialurono rūgštis buvo išgauta iš gyvulinės kilmės stiklakūnio. Ši natūrali medžiaga veikia labai paprastu principu – vos 1 gramas hialurono rūgšties gali pritraukti 1000 kartų daugiau vandens, drėkinančio mūsų odą.“

Plačiau skaitykite čia:
http://www.moteris.lt/grozis/hialurono-rugstis-japonijoje-gimusi-amzino-grozio-formule.d?id=61611229#ixzz3BE8rk7qV

NEL-12896-7

Kolageno poveikis oganizmui:

„Tai pagrindiniai baltymai, suteikiantys odai stangrumo ir užtikrinantys tinkamą drėkinimo sistemą. Kolagenas lemia odos ir kitų audinių elastingumą. Progresuojantis kolageno trūkumas – įvairių sveikatos problemų ir prastėjančios odos išvaizdos priežastis.

Kolagenas yra ir pats svarbiausias organizmo baltymas, nes sudaro apie 30 proc. žmogaus kūno ir 70 proc. odos baltymų. Kolageno skaidulos – lanksčios ir stiprios. Kartu su baltymu elastinu, kuris yra lankstus ir elastingas, kolagenas sudaro lankstų odos karkasą.

Vaikų ir jaunų žmonių šis karkasas yra idealiai geras, nes kolageno skaidulos nuolat atsinaujina. Tačiau kai sulaukiame 25 metų, fibroblastų aktyvumas sumažėja, organizmo gebėjimas susidėvėjusias kolageno skaidulas pakeisti naujomis suprastėja. Dėl to kolagenas darosi akytas, oda praranda lygumą, atsiranda raukšlių. Sumažėja ir odos drėgmės lygis. Sulaukus 50 metų, kolagenas pradeda nykti – ne vien veido srityje, visuose kūno audiniuose (tas pat vyksta su elastinu, proteoglikanais).

Natūralų senėjimo procesą pagreitina ir neigiami išorės veiksniai: rūkymas, ultravioletiniai saulės spinduliai, tam tikromis dujomis prisotinta aplinka. Senstant kolagenui, mažėja ir sąnarių lankstumas bei paslankumas, kai kuriais duomenimis, kolageno mažėjimas turi įtakos ir moterų grožio priešo celiulito atsiradimui.“

Plačiau apie kolageno poveikį:

http://www.15min.lt/ji24/straipsnis/grozis/kaip-sustangrinti-oda-be-jokiu-operaciju-563-280000

Hialiuroną ir kolageną geriau vartoti vakarais, tarp jų vartojimo darant dviejų valandų pertrauką. Siūlau hialiurono kapsulę išgerti 20.00 val., o kolageną – 22.00 val. Dienomis reikia išgerti ne mažiau 2 l. vandens.

20140822_135631

Poveikis matomas ne iš karto, o po kelių savaičių. Po pirmojo kurso pastebėjau, jog sąnariai tapo tvirtesni, nustojo „traškėti“. Padidėjo kūno lankstumas, tapo lengviau atlikti tempimo pratimus. Plaukai nustojo lūžinėti. Odos atspalvis iš pilkos tapo „gyvesnis“, rausvesnis. T zona tapo mažiau riebi, o veido poros mažiau matomos.

Šias priemones galite užsisakyti iš tinklapio iherb.com.

Nuorodos:

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Hyaluronic-Acid-with-Chondroitin-Sulfate-60-Capsules/4457#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=hyaluron&rc=770&sr=null&ic=11

http://www.iherb.com/Neocell-Super-Collagen-C-Type-1-3-120-Tablets/5978#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=collagen&rc=647&sr=null&ic=4